Skaffa en försäkring åt hunden

En sak som är väldigt viktigt att ha när man skaffar en hund är en hundförsäkring. Det är lätt att tänka att det känns som en onödig utgift för det är ju inte säkert att försäkringen kommer att utnyttjas, men den lilla summan försäkringen kostar varje år är allt annat än en onödig utgift den dagen något faktiskt händer.

Välja rätt hundförsäkring

Det kan löna sig att jämföra hundförsäkring innan du gör ditt köp. På så vis får du en försäkring som verkligen passar din hund. Vissa försäkringar är till exempel bättre anpassade för avelshundar, medan andra är tänkta för hundar som jagar. När du ska välja hundförsäkring kan det också vara klokt att titta på om du får ett bättre pris om du har andra försäkringar hos ett visst bolag. Titta dock inte bara på priset, utan också på vad du faktiskt får för pengarna.

När hjälper en försäkring?

En hundförsäkring hjälper vid flera olika tillfällen. Olika försäkringar kan täcka olika skador men sårskador är i regel en sådan sak som alltid täcks. Försäkringen kan också ha en del som ersätter hundens inköpspris om hunden avlider. Det kan också finnas en medicinförsäkring som gör att eventuella medicinkostnader sjunker i samband med olika behandlingar.

Vad kostar en hundförsäkring?

En hundförsäkring kostar ofta några hundralappar i månaden. Priset kan dock skilja dig väldigt mycket åt beroende på vilken typ av försäkring man väljer, vilket bolag man tecknar den hos, vilken självrisk man väljer och så vidare. Generellt sett har en hundförsäkring med högre självrisk lägre månadskostnad men då får man också vara beredd att betala mer om det är så att hunden skadas eller blir sjuk.

Kan alla hundar försäkras?

Ja, i regel kan alla hundar försäkras. Om hunden tidigare haft en skada eller sjukdom kan det dock finnas vissa restriktioner i försäkringen. Har hunden tidigare haft en infektion i ett öga kan det vara så att försäkringen inte täcker skador eller sjukdomar som drabbar just det ögat senare. Ibland kan det också vara svårt att försäkra äldre hundar om de inte tidigare haft en försäkring, andra gånger blir det bara vissa villkor som gäller för försäkringen. Det kan till exempel handla om att olika medfödda fel inte täcks när hunden är lite äldre.

Om hunden är oförsäkrad

Om hunden är oförsäkrad och råkar ut för en skada eller sjukdom måste man betala hela behandlingen på egen hand. Man har ingen försäkring som täcker. Ibland kan det finnas möjlighet att betala av vården, andra gånger kan man tvingas ta det tuffa beslutet att avliva sin hund på grund av att behandlingen blir för dyr. En försäkring kan alltså vara guld värd när något händer.

Skaffa en försäkring åt hunden
Gå till toppen
zakra