Hunden är människans bästa vän

En hund, en varm päls, en blöt nos. En kompis i alla väder som tycker du är det mest fantastiska som finns. Egentligen borde alla ha en hund, men riktigt så är det ju inte och det finns ju en hel del skäl till det. Allergier, till exempel, kan ju stöka till det. Men sedan är det ju det där med tiden. Vi har alla 24 timmar om dygnet att fördela efter våra egna prioriteringar. Ibland räcker de inte till.

Lämna hunden ensam

Det är faktiskt inte tillåtet att lämna sin hund ensam hur mycket som helst. En hund är en social varelse som inte gillar att vara ensam, den behöver en flock. Självklart måste alla hundar kunna vara ensamma kortare stunder, några timmar eller så, när de är vuxna. Valpar ska förstås inte lämnas ensamma alls utan det här får man träna upp successivt så hunden känner sig trygg även i ensamhet. Men ibland behövs ju mer än några timmar, det kan uppstå situationer när du inte ens hinner ta en rastningspromenad med din kompis. Då gäller det att hitta hundvakt någonstans, en hundvakt som du och din hund kan lita på.

Rastning, långpromenad, eller extrahem

Korta rastningspromenader behövs flera gånger om dagen för alla hundar. Det är kanske inte varje mörk, regnig novembermorgon man tycker det är bästa biten av hundägandet, men det är ändå något som hör till. Sedan blir det ytterligare några rundor under dagen, gärna en lite längre så hunden får springa av sig ordentligt. Men hur gör man då, de där dagarna när det faktiskt inte fungerar som det brukar? Ja, det är då det blir fråga om hundvakt av något slag. En person som kan ta ut hunden på en kortare rastning eller en rejäl långpromenad medan du är upptagen med något akut som inte går att påverka.

Det kan också bli fråga om lite längre perioder, kanske en tjänsteresa på ett par dagar eller en längre utlandsresa. Hur blir det med hunden då? Visst finns det hundpensionat och det kan fungera väl för vissa hundar, men inte alla. Då behövs det en extrafamilj där hunden känner sig välkommen och där du som ägare vet att den trivs och mår bra. Det finns lösningar på det här även om ditt eget nätverk kanske bor långt borta eller av olika skäl inte kan ställa upp som hundvakt, det är inte helt ovanligt att det till exempel finns en katt i hushållet som bestämmer den saken.

Hundälskande ungdomar kan hjälpa dig

Det finns mängder av ungdomar som verkligen älskar hundar men som av olika skäl inte kan ha en egen. Personer med erfarenhet av hundpassning och kanske andra djur, men framför allt personer som verkligen gillar det de gör. De vill gärna hjälpa dig och i till exempel Yepstr kan du hitta just den person som passar bäst för dig och din hund. Ni börjar alltid med en kostnadsfri intervju utan förpliktelser. Känns allt bra är det bara att gå vidare med planering och eventuell bokning av promenader eller längre passningar, beroende på vilka behov som finns.

Hunden är människans bästa vän
Gå till toppen
zakra