Förberedelser inför valpens ankomst

Grattis till valpköpet! Att få hem en ny liten varelse är överväldigande, påfrestande och förstås alldeles underbart. För att göra er första tid tillsammans så enkel som möjligt är det viktigt att du börjar förbereda redan innan valpen kommit hem. Här kommer några tips på saker du behöver köpa in och tänka på för att vara väl förberedd för den nya familjemedlemmen.

Mat och sovplats

Det viktigaste för en växande valp är mat och sömn. Därför är det bra att göra iordning dessa platser direkt. Du hittar allt du behöver till valpen hos hundshoppen.se/valptillbehor/, där finns bland annat specialanpassat foder för växande små valpar. Där hittar du även matskålar och annat som behövs till matplatsen.

För sovplats rekommenderar vi en mjuk bädd där valpen kan få vila och vara ifred. Lägg till lite roliga leksaker och kramdjur då många hundar gillar att ha en leksak att ligga och “snutta” på.

Sele och bilsäkerhet

Att koppelträna en valp är en utmaning. Se till att ha en ergonomisk sele som hunden inte kan ta sig loss ur för att undvika att den rymmer när den är på framfart. Om ni åker mycket bil finns det särskilda bilbälten att koppla till selen, på så sätt kan valpen åka med även i de vanliga sätena. Åker ni alltid i samma bil kan det däremot vara bra att investera i en säker bur då detta är det bästa skyddet om en olycka skulle inträffa.

Andra bra tillbehör att köpa inför valp

En hund behöver fler saker än vad man kan tro. Saker som är bra att ha hemma för att slippa göra panikinköp är en första hjälpen-väska, klosax, borste, tandborste och hundschampo.

Saker du kan köpa in lite efterhand är hundgodis (prova er fram för att se vilken sort just er hund gillar bäst), aktivitetsleksaker och tuggben.

Förberedelser inför valpens ankomst
Gå till toppen
zakra