Välj rätt valpköpare

Om man väljer att starta en hunduppfödning gäller det att ha koll på vilka man säljer valparna till. En ansvarig uppfödare kontrollerar alltid köparna, valpens nya hem med mera innan valpen får flytta. Men vad bör man som uppfödare tänka på?

Kolla upp hemmet

Som uppfödare kan det vara klokt att besöka valpens kommande hem både innan valpen säljs och efter att den flyttat. Då kan man snabbt upptäcka om det är så att något inte stämmer eller om hunden inte tycks trivas.

Erfarenheter?

Innan valpen hämtas är det också bra att kolla upp köparnas erfarenheter. Även personer som inte haft hund innan kan fungera bra som ägare men då gäller det att hunduppfödaren finns med och kan stötta.

Djurförbud

Det kan också vara bra att kontrollera om den blivande ägaren dömts för brott eller liknande. Om man hittar uppgifter kan man ofta ringa till tingsrätten eller domstolen för att få ut hela domen. Det är speciellt viktigt om det är så att personen tidigare har dömts för djurplågeri eller rent av har djurförbud. Då kan det vara läge att välja en annan person att sälja valpen till.

Välj rätt valpköpare
Gå till toppen
zakra