Tillstånd och kunskaper

Om man är intresserad av att starta en hunduppfödning krävs det att man har tillstånd från Jordbruksverket och andra myndigheter. Om man inte föder upp mer än tre kullar per år, eller om man inte har hunduppfödningen yrkesmässigt krävs det dock inte att man har något tillstånd.

Seriöst intryck

Som hunduppfödare gäller det att skapa en bra image och ge eventuella valpköpare ett seriöst intryck. Man ska som köpare av en valp komma in i en städad och lämplig miljö och det ska inte vara jobbigt att fråga saker om valparna. Som uppfödare bör man skaffa referenser och diplom från kurser och annat för att visa att man faktiskt kan det man utger sig för att kunna. En person som kallar sig för hunduppfödare men som sedan egentligen inte kan något ger inget bra intryck och som valpköpare kan man snabbt gå vidare till en annan uppfödare.

Var kan man skaffa kunskaper?

Kunskaper kan man lämpligen få genom att gå olika kurser hos Brukshundsklubben eller genom att läsa olika utbildningar via högskolor och universitet. Det kan också vara bra att hålla kontakten med andra hunduppfödare så att man kan hjälpas åt vid behov.

Tillstånd och kunskaper
Gå till toppen
zakra