Mask är något som nästan alla hundar drabbas av någon gång i livet. Man kan ofta se symtom som att hunden magrar av trots att den äter mer. Den kan bli tröttare och det händer också att man tillslut kan se maskarna när hunden bajsar.

Hur behandlas mask?

På apoteket finns det flera olika preparat som kan användas för att avmaska hunden. Om man vet att hunden har mask måste man dock också se till att göra rent hundens omgivning noga. Maskens ägg kan hamna i sovkorgar, på filtar och liknande. När hunden lägger sig där kan den få äggen på tassarna och sedan när hunden tvättar sig hamnar äggen i hundens mage igen. Om man inte rengör och städar ordentligt måste man avmaska hunden väldigt många gånger.

Kan mask förebyggas?

Det finns inte direkt några sätt att förebygga mask på. Man kan försöka hindra hunden att nosa på andra hundars bajs, och den behöver inte äta massa saker utomhus. Om man vill kan man ge avmaskningsmedel i förebyggande syfte men det rekommenderas inte eftersom att hunden kan bli immun mot medlet om man ger det under en längre tid.

Mask
Gå till toppen
zakra