Att köpa renrasig hund

Det finns flera fördelar med att köpa en renrasig hund. Här tar vi upp en del av dessa fördelar, men även ett par nackdelar.

Fördelar med att köpa renrasiga hundar

En fördel med att köpa en renrasig hund är att man som nybliven hundägare verkligen vet vad man köpt. Hos en bra uppfödare får man nämligen med både stamtavla och annan information. Hunden är också märkt, registrerad och veterinärbesiktigad. I många fall kan man också få en så kallad dolda fel försäkring. Den gör att köparen av hunden kan få ersättning om det senare visar sig att hunden har en sjukdom som gör att den inte kan användas till det som varit tänkt, eller om hunden rent av måste avlivas.

Nackdelar

En nackdel med att köpa renrasiga hundar är att de ofta är mycket dyra. De kan med lätthet kosta mellan 10 000-20 000 kronor. Det är mycket pengar för en hund. En annan nackdel med de renrasiga hundarna är att de ofta kan ha blivit avlade på i flera generationer och det kan ibland göra att rasen sönder-avlas. Ofta handlar det om uppfödare som inte vet vad de gör. När de sedan säljer valparna vidare upplyses inte köparen om eventuella fel med mera.

Att köpa renrasig hund
Gå till toppen
zakra