Hitta bästa försäkringen till din hund

Precis som att din häst behöver en bra hästförsäkring och din katt behöver en heltäckande kattförsäkring kommer också din hund att behöva ett bra skydd. En hundförsäkring är något som alla hundägare bör ha för att säkerställa att hunden är skyddad om olyckan skulle vara framme.

Det finns många försäkringsbolag att välja mellan när du ska hitta en bra hundförsäkring, men att veta vilket som är bäst och vilken som kan erbjuda dig det bästa priset är inte det allra lättaste. När det kommer till hundförsäkringar rekommenderar vi att du väljer ett försäkringsbolag som är specifikt inriktade på försäkringar för djur. Det kan t.ex. vara både hund och kattförsäkring eller enbart hundförsäkringar. Detta är naturligtvis inget krav, men försäkringsbolag som är specifikt inriktade på just djur erbjuder oftast det mest heltäckande och bra försäkringsinnehållet.

Så väljer du rätt hundförsäkring

När du ska välja en hundförsäkring finns det många saker som är viktiga att tänka på. Här nedan listar vi några faktorer som är avgörande för hur nöjd du kommer bli med ditt nya försäkringsbolag.

Försäkringsinnehåll – Det är naturligtvis viktigt att du kontrollerar vad din nya försäkring har för innehåll. Se till att du väljer en hundförsäkring som passar just din hund och eventuella ärftliga sjukdomar och problem som hundrasen kan ha. Titta även på om försäkringsbolaget gör skillnad beroende på om din hund är kastrerad eller inte och beroende på ålder.

Försäkringspremie – Priset är naturligtvis väldigt viktigt att jämföra, men det är inte det absolut viktigaste. Trots det anser vi ändå att din försäkringspremie har stor betydelse för hur nöjd du kommer att bli. Hundförsäkringar fungerar i princip på samma sätt som en bilförsäkring. Ju högre försäkringspremie desto lägre självrisk och desto högre självrisk – desto lägre försäkringspremie.

Avtalsvillkor – I avtalsvillkoren kommer du att hitta massor med viktig information som är avgörande för ditt val av försäkring. När du gör en vanlig jämförelse är det sällan de fullständiga villkoren som du kommer att få se och därför är det viktigt att du själv ber om dessa. Många försäkringsbolag skriver också ut sina avtalsvillkor på hemsidan så att du enkelt kan ladda ner de.

Jämför innan du väljer

Genom att jämföra hundförsäkringar innan du väljer ökar risken för att du ska bli nöjd. I en jämförelse kommer du snabbt att kunna se vilka fördelar som finns med en specifik försäkring och vilka nackdelar den har. Finns det några rabatter eller speciella fördelar kommer detta ofta att vara mycket tydligt redan i jämförelsen, vilket även gäller för försäkringens kostnad. Är du mycket osäker rekommenderar vi att du i första hand väljer en försäkring som är fri från bindningstid. Det innebär att du kan avsluta den och byta försäkring när du vill.

Hitta bästa försäkringen till din hund
Gå till toppen
zakra